2011. május 6., péntek

05.05.2011.




Sokat gondolkodtam rajta, hogy tegyek-e ki olyan bejegyzéseket, melyekben én magam vagyok látható. Azt hiszem veszélyes játék ez, hiszen tűnhet magamutogatásnak, érhet rengeteg negatív kritika. Gondolok itt főleg arra, hogy az emberek hajlamosak rá, hogy egy ilyen jellegű bejegyzés láttán ne csak az öltözéket, hanem magát a viselőjét kritizálják, minősítsék és messzemenő következtetéseket vonjanak le róla - mindezt persze anélkül, hogy ismernék. Ezek ellenére is úgy döntöttem, hogy vállalom a kockázatot, és ha nem is minden nap, de néha-néha kiteszek ilyen bejegyzést is.

Nem vagyok topmodell alkat, nem hordok méregdrága dizájner holmikat, de úgy érzem azért az esetek többségében sikerül ízlésesen elhagynom a lakást. Biztos sokan vélik úgy hogy pusztán pénz függvénye, hogy ki hogyan öltözködik. Én szeretném ezt cáfolni. Igenis lehet úgy jól és ízlésesen kinézni, hogy nem költünk havonta százezreket a gardróbunkra. Fontosnak tarom, hogy legyen néhány olyan alapdarabom - mint például az itt látható egyszerű, fekete cipő - amit sok mindenhez fel tudok venni. Megunhatatlan örök kedvencem a farmernadrág és a jól szabott zakók (ezek ebben a bejegyzésben most nem kapnak helyet), valamint fehér ingek, blúzok.

A képen látható összeállítás egy szimpla munkába-járós szett. Egyszerű, kényelmes a mostani időjárásnak teljesen megfelelő. Apropó időjárás!!! Nálam a divat soha nem előzheti meg a funkcionalitást. Vagyis akármennyire csinos egy miniszoknya, nem fogom felvenni mínusz 15 fokban, nejlonharisnyával, ugyanis bármennyire is szeretnénk mi nők azt hinni, hogy az melegít, ki kell végre mondani: a vékonyszálú nejlonharisnya NEM meleg, a fenekünk pedig befagy benne. :D
  
Na de térjünk vissza a képhez: A blúz turkálóból való, az öv szintén. A nadrágot kb. 7 éve vette nekem anyukám, mondván hogy higgyem el, nagyon fogom szeretni. Akkor nem hittem neki, de most már be kell látnom, hogy igaza volt. Tényleg nagyon szeretem. Anyut is és a nacit is. Egyébként azért is szeretem a szűk nadrágokat, mert a városban bringával közlekedek és sokkal praktikusabbak azok a darabok, amelyeknek nem lobog a szára. A lánctól nagyon könnyen olajos lesz (DE mosogatószerrel és egy kis szerencsével mosáskor kijön).



A cipőt néhány hete vettem a Deichmannban, ahol általában nem találok jó cipőket, de a mostani 5th Avenue kollekció igazán tetszik. Ez a kis balerina kívül belül bőr - finom puha - nagyon kényelmes, és seholnem dörzsöl a varrása. Jó vétel volt.


A blúz turis, kellemes viselet így tavasszal és remélem nyáron is. 
A fodrok feldobják, de mégsem hivalkodók.


Az öv szintén turiból van, s bár a képen barnának látszik, valójában inkább szürke, de hazajött velem a barna testvére is. Nem tudtam választani. Van rajta egy szürkés árnyalatú, tükör-szerű rátét (itt épp a kezem tükröződik benne.


Mivel az öv meglehetősen látványos darab, egyszerűbb karkötőket választottam. Nem szeretem, ha egynél több látványos kiegészítő díszeleg rajtam.




A táskába annyi "elengedhetetlen" női kütyüt be lehet pakolni, hogy majd' megszakadok tőle. Van hozzá vállpánt is, de kézben fogva csinosabb.



A végére pedig egy homlokráncolós Napba-nézős kép az udvarról, és az összegzés:

Blúz: turi (Háda, Lehel tér) - 1290 HUF
Öv: turi (Háda, Lehel tér) - 1290 HUF
Nadrág: Mango outlet - 900 HUF
Cipő: Deichmann - 7990 HUF
Táska: noname - árára nem emlékszem
Karkötők és rajta a kis kütyük: Orex, Thomas Sabo, Scadolini, Ásványvilág



3 megjegyzés:

  1. szuper!!!én szombaton megyek Hádázni...remélem én is találok vmi klasszat

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    A Lehel tériben szerdán volt árucsere. Egy csomó jó cuccot zsákmányoltam. Sajnos nagyon nagy volt a tömeg, ha próbálni akartam volna, legalább egy órát sorba kellett volna állnom.

    Jó vadászatot! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Szerintem semmi okod nem lehet a félelemre, nagyon csinos vagy, nem hinném, hogy negatív kritika érne. Nagyon örülnék neki, ha még lennének ehhez hasonló posztjaid! :)

    VálaszTörlés