2011. október 7., péntek

Végre itt az ősz!


Tudom, tudom, a címet olvasva sokan biztos háborognak, hogy persze, "baromi jó az ősz", "majd' megfagyok", "utálom a szelet", "lehetne még meleg"....s még sorolhatnám a klasszikus zsörtölődéseket. 
Sokan hajlamosak ilyenkor visszahúzódni a négy fal közé, van, aki egyenesen "befordul", melankólikus állapotba kerül. Pedig nem kéne...
Szerintem az ősz az egyik legszebb évszak, soha máskor nem látni ilyen színeket a természetben, elővehetjük nyáron eltett melegebb ruháinkat, és soha  nem esik olyan jól a forró tea, tejeskávé, ... (tetszés szerint behelyettesíthető), mint ilyen időben.
Összegyűjtöttem néhány lelkesítő dolgot, amik remélem Titeket is ráébreszt arra, hogy az ősznek örülni kell:

1. Ez csak egy évszak, nem tart örökké! Hipp-hopp itt lesz megint a tavasz és a nyár.

2. Évről évre megfigyeltem, hogy amint beáll a hideg, mindenki - tisztelet a kivételnek - barna-szürke-fekete kombinációkban jár. Nyáron nagy divat volt a neon színek hordása. Miért ne hordhatnánk őket ősszel is? Persze nem azt mondom, hogy öltözzünk tetőtől talpig "láthatósági" színekbe, de apró részletekkel mentsünk át a nyarat az őszbe és a télbe! Egy kis retinaszaggató visszatekintésért katt ide!

3. Örök klasszikusnak számító "probléma" az eső. Ez nem probléma, csak ha úgy fogjuk fel. Hiszen mikor is lehetne hordani egyébként is alacsony kihasználtságú gumicsizmánkat, ha nem most. Nem beszélve a jópofa esernyőkről. Ha nem hiszed, járj utána!

4.  Lányok! Eszünkbe ne jusson eltenni a szoknyákat, sortokat! Inkább tartsunk egy gyors leltárat a már-már feledésbe merülő harisnyáink, leggingseink és vidám zoknijaink között! Még ha egy egyszerű, hosszú farmert viselünk is, nagyon mutatós tud lenni, ha kivillanó bokánkat nem átlátszó nejlon-zokniba, hanem mondjunk leopárd mintába öltöztetjük. Csak bátran!

5. És végül még egy érv az ősz mellett: az örök kedvenc, amit nyáron felvéve, a negyven fokban, ha el nem is ájulunk benne, de garantáltan bolondnak titulálnak: a bőrdzseki. Ősszel nemcsak divatos, de nagyon hasznos és praktikus viselet is. Én már elő is szedtem a szekrény mélyről. Imádom a bőrdzsekiket, s ha korlátlan büdzsé állna rendelkezésemre, ezeket mind meg is venném!

+1. Nem akarok nagyon előre szaladni, de az ősz után jön a tél! És mit is jelent ez? Magas fűtés számlát, korán sötétedést....de én most inkább a puha, meleg sálakra, sapkákra, (mű)szőrös táskákra és a sült gesztenye illatára gondolok. Nem rossz ugye?

És végül egy programajánlat hétvégére:
Sétáljatok egyet a közeli erdőben! Élmény lesz!
Magam is megyek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése