2012. szeptember 6., csütörtök

Horror szatyrok

(Ez nem tartozik a "horror szatyrok" közé. Ezt Anyutól kaptam és szeretem.)

Itt most némi kritika következik, úgyhogy akinek nem inge, ne vegye magára!


Én egy liberális, elfogadó, újdonságokra, változatosságra feltétlenül nyitott ember vagyok. Igaz ez az élet(em) minden területére, beleértve a divatot is. Van azonban néhány dolog, ami nagyon szúrja a szemem, és amit a gyomrom egyszerűen nem tud bevenni. Az egyik ilyen a szilikonpánt (legyen akár ruhán, akár melltartón), de most nem erről szeretnék beszélni, hanem a reklámszatyrokról. 
Nem arra gondolok, amikor az ember lánya lerohan a közeli hiper-szuper-giga- vagy éppen mini-marketbe és a bevásárlást elintézve nejlonszatyrokban hazacucculja a napi betevőt.

Én itt most arra gondolok, amikor valaki kvázi retikülként hurcolja magával a Mango-ban, Intimissimi-ben... a pólója/bugyija...mellé kapott szatyrot.
Szerintem végtelenül kiábrándító, amikor látok egy csinosan felöltözött lányt, ruha, cipő, frizura, smink, minden rendben, és  a retikülje mellett ott fityeg a karján X bolt - többnyire papírból készült - táskája, és látszik, hogy nem pont vásárlás után van. Az ilyen márkajelzésés szatyrok - amik egyébként gusztusosan néznek ki - rongyolódott szélei, és lyukasra feslett sarkai árulkodó jelei annak, hogy a tulajdonosa életvietelszerűen használja őket kiegészítő retikülként. De miért???

Velem is, mint mindenkivel gyakran előfordul, hogy sok motyót kell magammal vinnem, de eszembe nem jutna, hogy ezekbe rámoljak bele. Hogy mit használok helyettük? Vagy eleve nagyobb méretű táskával indulok el, vagy pedig egy a - ruhámhoz passzoló - vállon (is) vihető textilből készült táskát ragadok magamhoz. A textil alatt itt nem a klasszikus nyers színű lenvászon szatyrot értem - bár kedvelem azokat is. A szóban forgó kiegészítő készülhet bármilyen jópofa anyagból. Nekem is van leopárd mintás, krém színű szatén, fekete lakk és még néhány darab. A legjobb ezekben az, hogy kis kézügyességgel, minimális pénzből bárki elkészítheti magának, és máris van egy egyedi darabja.


Az egyik kedvencem a saját készletből. Természetesen nem nagyestélyihez hordom. :)


Ti mit gondoltaok erről a fent említett jelenségről.
Szerintetek nem rontja egy öltözet összképét egy rongyosra hordott szatyor? 

1 megjegyzés: