2011. június 16., csütörtök

Shopper


Nem, nem kell megijedni, nem egyszer használatos nejlozacsikról fog szólni  a bejegyzés! Sőt...


Shopper: nem is tudom, mi lenne neki a frappáns magyar fordítás, mi lenne az a szó, ami röviden jellemzi ezt a kiegészítőt. 
Az első, ami eszembe jut, ha ilyen táskát látok, az az, hogy biztos egy csomó minden belefér. Ami igaz is, csak nálam ez úgy fest, hogy minden cucc a táska alján lapul - annak ellenére, hogy többségének van "térelválasztó" eleme és sok kis zsebje - és ha keresek benne valamit, tuti, hogy még csak véletlenül sem akad a kezembe. De sebaj, minden belefér. De mivel sok holmi belefér, mindent bele is pakolok, aminek következtében baromi nehéz lesz, pedig nem a napi bevásárlást intézem vele a sarki boltban, és nem is egy hat kilós görögdinnye lapul benne, hanem csak azok az apróságok, amelyek elengedhetetlenek egy nő számára (kis üveg víz, magazin, 2-6 szájfény, nedves törlőkendő, papírzsepi, mobil, valamilyen zenehordozó kütyü....ismerős ugye?).
Na de túljutva ezeken a "problémákon" megállapíthatom, hogy ez a táskatípus igen közel áll a szívemhez. Több érv szól mellette mint ellene, és igenis fejlődőképes vagyok, és próbálom nem telezsúfolni és gerincferdülést okozni magamnak, még akkor sem, ha maga a táska akkora mint egy kisebb garzonlakás, és bőven férne még bele mindenféle.
Mivel imádom a táskákat, ebből a fazonból is van jó néhány darab (rá is szánom magam egyszer, és lefotózom őket), de most a netről halásztam össze a szívemnek kedves példányokat. Persze sokkal több van, ami tetszik, de most csak ennyit posztolok.


Alexander Wang

Emilio Pucci

Friis Company

Foley & Corinna

Fendi

Friis Company
Egy másik cégnek is van ugyanilyen fazonú táskája, csak más színben - talán Céline vagy Prada? - nem tudom ki koppintotta kiről.


Furla

Furla

Gareth Pugh

Givenchy

Kate Spade

Jil Sander

Jil Sander
 Ez az egyik kedvencem. Látszik rajta, hogy finom puha bőr.


Lanvin

Lanvin

Liberty
 Ő is nagyon tetszik ám!


Marc Jacobs

Marni

Prada

Proenza Schouler

Tod's

Tod's

YSL

Marni

D & G

Azzedine Alaia

Prada

Furla
De felvennélek egy zöld balerina cipővel!


Maison Martin Margiela

Marc Jacobs

3 megjegyzés:

  1. húúú én csak ilyennel tudom elképzelni az életem. mondjuk tele is paklom, így párszor már le is szakadt a füle...=/

    VálaszTörlés
  2. Én is azt szeretem, ha minden nálam van, de néha kimondottan felszabadító érzés ici-pici táskával elindulni.

    VálaszTörlés
  3. Tök cukik, az összeset hordanám.

    VálaszTörlés